Ammattiurheilijan ura

Ammattiurheilijan ura on monelle se unelma, kun pienenä aloitetaan tietty urheilulaji, josta tykkää. Mikä olisikaan parempaa, kuin kilpailla ammatikseen lajissa, jossa on hyvä ja saada siitä vielä hyvää palkkaa. Tämä onkin se mihin moni yrittää yläasteikäisenä tähdätä. Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan siihen tasoon pääse, nimittäin ammattiurheilijaksi tuleminen vaatii todella paljon harjoittelua. Tällöin harjoituksia pidetään lähes päivittäin ja ainut sosiaalinen elämä pyörii urheilun ja joukkuekavereiden ympärillä. Ammattiurheilijaksi tähtäävillä ei ole aikaa käydä opiskelijabileissä, nimittäin seuraavana aamuna pitää olla aina huippukunnossa aamun treeneihin. Tämä tarkoittaakin, että ammattiurheilijan ura on todella rankkaa ja vaativaa. Se aiheuttaa huomattavasti stressiä, mutta päinvastaisesti taas mielihyvää onnistuneista suorituksista. Ja tietenkin, jos urheilulajista todella nauttii, on sen tekeminen ammatikseen yhden unelman toteutuminen. Niin kuin jokaisessa alassa on myös ammattiurheilussa hyvät ja huonot puolensa, joten se on vain itsestä kiinni, että kummat ovat itselleen suurempia.Ammattiurheilijan työ koostuu harjoituksista, kilpailuista ja erilaista tapahtumista. He kilpailevat työkseen yksilö-, pari tai joukkuelajeissa. Tämä ala vaatiikin erittäin hyvää kuntoa, jonka laji vaatii. Ammatissa vaaditaan myös erinomaista terveyttä, liikunnallista lahjakkuutta ja hyvää mielenhallintaa. Ammattiurheilijan ura voikin olla henkisesti hyvin raskasta, joten oman mielen hallitseminen onkin erittäin tärkeä taito mielenterveyden pysymisessä. Ammatissa tarvitaan myös erittäin kurinalaista luonnetta, pitkäjänteisyyttä ja todella voimakasta tahtoa. Ilman näitä ominaisuuksia ammattiurheilijan uralla on vaikea menestyä, nimittäin ura on periaatteessa kokoaikaista kilpailemista. Ilman näitä ominaisuuksia usein kilpailuvietti ei ole tarpeeksi vahva ammattiurheilijan uraan. Kuitenkin jos nämä ominaisuudet omaa ja osaa pitää mielen vahvana, voi ammattiurheilijan ura olla erittäin nautinnollista.

Työ

Mikä sitten on se työnosuus?

Mikä sitten on se työnosuus? Tätä moni ihmetteleekin, nimittäin usein urheilua harrastetaan omasta tahdostaan harrastuksena, joten voi olla vaikea kuvitella, että mistä ammattiurheilijan palkka sitten tulee ja koostuu. Ammattiurheilijan työ on kilpailla tietyssä urheilulajissa, jossa pyritään tavoittelemaan mahdollisimman hyvää kansainvälistä menestystä. Kilpailuissa pyritään saamaan mahdollisimman hyvä sijoitus ja henkilökohtainen suoritus. Ammattiurheilija saa siis käytännössä palkkaa kilpailuihin osallistumisista ja hyvistä tuloksista kilpailuissa. He käyvät erinäisissä kilpailuissa kotimaassa ja ulkomailla. Kilpailua ennen ammattiurheilija työskentelee valmentajan kanssa, jollin kilpailujen ulkopuolella harjoittelut lasketaan työksi. Tällöin työstetään tuloksia, jotta urheilija saavuttaisi tulevalle kaudelle asetetut tavoitteet ja sijoittuisi hyvin yksittäisissä kilpailuissa. Ammattiurheilijan työtiimiin kuuluu valmentaja ja erilaiset tukihenkilöt, kuten kehon huoltaja ja kannustaja. Urheilijan on annettava jatkuvasti erilaisia näyttöjä omasta osaamisestaan, jotta hän pääsee valituksi erilaisiin arvokilpailuihin. Arvokilpailuihin päästäkseen hänen on siis suoritettava ja läpäistävä tiukat esikarsinnat. Ammattiurheilijan ammatti onkin erittäin raskasta ja lajista riippumatta se vaatii jokapäiväistä harjoittelua, jotta menestys olisi mahdollista. Usein ammattiurheilijan päivät ovatkin erittäin pitkiä ja pelkkää harjoittelua täynnä olevia.

Miten voi aloittaa ammattiurheilijan uran

Ammattiurheilijan

Ammattiurheilijan ura tulee usein keskusteluun silloin kun pitkään harrastetussa lajissa rupeaa saamaan huomattavasti menestystä. Tällöin usein voi tulla kysymykseen vaihtaa harrastus ammatiksi. Tämä kuitenkin on ensin vaatinut monen vuoden harjoittelua, jonka aikana on menestynyt erilaisissa kilpailuissa. Usein ammattiurheilijat ovatkin harrastaneet kyseistä lajia todella pienestä asti, jolloin ollaan kasvettu lajin parissa. Usein tämä onkin vaatimuksena suurelle menestykselle. Tämä ei kuitenkaan ole sata prosenttisesti pakollista, nimittäin tiedetään myös ammattiurheilijoita, jotka ovat aloittaneet kyseisen lajin harrastamisen vasta aikuisena. Tämä kuitenkin vaatii huomattavasti enemmän harjoittelua ja pitkäjänteisyyttä. Nimittäin usein lajia on pitänyt harrastaa monia vuosia, ennen kuin ammattilaisen ura on mahdollinen.