Suosituimmat urheilulajit maailmassa

Asumme tällä hetkellä ajassa, jota viihde vallitsee. Ihmiskunta on löytänyt monia erilaisia tapoja tappaa aikaa ja monia erilaisia huvin muotoja. Vallitsevin niiden joukossa on urheilu.

Jokainen rakastaa ja katsoo yhtä tiettyä urheilua ja taistelevat siitä, mikä niistä on paras. Monia tutkimuksia on tehty liittyen siihen, mikä suosituin urheilu on maailmassa, vaihtelevilla tuloksilla. On kuitenkin tiettyjä urheilulajeja, jotka erottuvat joukosta ja ovat jokaisen suosikkeja. Esitämme sinulle suppean listan näistä lajeista ja syistä, miksi ihmiset ympäri maailman rakastavat niitä niin paljon.

Lentopallo

Rakkaus lentopalloon Brasiliassa sekä kiinnostus siihen aasialaisissa maissa kuten Kiinassa, tuo kyseisen urheilun kymmenen parhaan joukkoon, juuri baseballin ja amerikkalaisen jalkapallon jälkeen. Ensimmäisellä on faneja Yhdysvalloissa ja toisella enimmäkseen Yhdysvalloissa, mutta lentopalloharrastajat eivät ole rajattuja tiettyyn maahan ja kamppailevat sen suosion parantamiseksi. Sitä pelataan ammatillisella tasolla enemmän kuin 200 maassa ympäri maailman, tarjoten loistavan ilmestyksen ja nopeatempoisen rytmin. Sisätiloissa ja ulkona, rantalentopallo ei ikinä epäonnistu kiinnittämään huomiota.

Jääkiekko

Tietty urheilu, vaikka se perustuu enimmäkseen Yhdysvaltoihin, on Kanadan suosituin urheilu ja myös todella suosittu euroopan maissa kuten Venäjällä, Saksassa ja Ruotsissa. Tämän takia se on tärkeämpi kuin mikään muu amerikkalainen urheilulaji. NHL:n tulot ylittävät vuosittain 4 miljardin, joka tekee siitä suuremman ja menestyneimmän mestaruuden koko planeetalla.  

Nyrkkeily

Viitataan ammatilliseen nyrkkeilyyn, joka on toistaiseksi tuonut esiin maailman legendaarisia urheilijoita kuten Muhammad Alin ja Mike Tysonin. Tietyissä maissa se ei ole niin suosittu, mutta monessa maassa suuren taistelun ajatellaan olevan valtava tapahtuma, jota lähetetään kaapeli-TV:ssä ja saa satoja ja tuhansia katsojia. Esimerkiksi kamppailu Floyd Mayweatherin ja Manny Pacquion välillä takoi melkein 400.000.000 dollaria, enimmäkseen noilta, jotka maksoivat katsoa matsia kotoa ja sponsoreilta. 

Formula 1

Emme enää asu aikakaudella, jolloin saman kaliiperin kuljettajat kuten Ayrton Senna, Alain Prost tai Michael Schumacher vaelsivat radalla. Mutta silti, Formula 1:n mestaruuden aikana, ainakin 550 miljoonaa ihmistä katsoivat ainakin yhden pelin Formula 1:stä maailmanlaajuisesti. Kiinnostus urheiluun on vähentynyt, mutta tulot lisääntyvät kuljettajien lihavan palkan lisäksi. Kuljettajat Sebastian Vettel tienaa  noin 50 miljoonaa euroa vuosittain.

Rugby

NFL:n syrjäyttäen ja puhuen oikeasta rugbysta, joka on laajasti arvostettu Iso-Britanniassa sekä muissa tasavalloissa kuten Australiassa ja Etelä-Afrikassa, voimme sanoa, että rugby on yksi suosituimmista urheiluista maailmassa. Sen maailmanmestaruuskilpailu vuonna 2015 oli kaikkien aikojen toiseksi suurin urheilutapahtuma, joka myi yli 2,5 miljoonaa lippua, vain askeleen takana vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailusta. Japani on myös liittymässä ympyrään ja sen peli Samoan kanssa, arviolta ⅕ japanilaisista näki pelin TV:stä. 

Juoksu

Urheilun moninaisuus ja määrä sekä kykenevien urheilijoiden läsnäolo melkein jokaisessa maassa, kasvattavat kiinnostusta juoksuun ympäri maapalloa, vaikka tätä tapahtuu yleensä vain suurissa tapahtumissa. 100 metrin finaali Lontoon olympialaisissa oli erityisen suosittu, sillä melkein miljardi ihmistä katsoi Usain Boltin riemuvoittoa. Juoksu on myös laji, jota naiset tykkäävät myös katsoa.

Tennis

Tämä viimeinen ajanjakso on todistanut kasvavaa maailmanlaajuista kiinnostusta tennistä kohtaan. Joka vuosi touko- ja kesäkuussa pidettävät Roland Garrosin ja Wimbledonin suositut turnaukset, tennis on laji, jonka katsojamäärä kasvaa näiden kuukausien aikana. Tennis on toinen urheilu, jota naiset rakastavat ja tämä luo oikeita tähtiä. Golfin pelaajien Tiger Woodsin, Federerin, Nadalin ja Djokovicin jälkeen ovat joitakin eniten palkittuja minkä vain lajin urheilijoita.

Kriketti

Tietyissä maissa tämä laji kuulostaa eksoottiselta, mutta oikeasti kriketti liikuttaa suurta osaa ihmisiä ympäri maailman. Englannin ja Australian lisäksi kriketti on Intian, Pakistanin ja Bangladeshin suosituin urheilu. Sen maailmancup on kolmanneksi suosituin jalkapallon ja rugbyn jälkeen. 

Kriketti

Mitä vain urheilua tykkäät katsoa ja jonka fani olet, on olemassa joitakin, jotka kiehtovat yleisöä ympäri maailman. Joissakin tapauksissa urheilijoita kohdellaan kuten jumalia, he tienaavat enemmän rahaa kuin milloinkaan, samalla kun enemmän ja enemmän ihmisiä laittavat TV: nsä päälle ja katsovat näitä tapahtumia.